Bichon Maltezer

Wist je dat?
De Bichon Maltezer hoort tot de FCI groep 9, de gezelschapshonden. Het is één van Europa’s oudste hondenrassen dat haar oorsprong heeft op een eiland in de staat Malta.

Uiterlijk
Gewicht: 3-4 kg
Schofthoogte: 20-25 cm

Karakter
De Maltezer staat bekend om zijn leuk karakter. Het is een bescheiden en uiterst vriendelijk hondje, maar ook listig, uitbundig en zeer intelligent. Het zijn aanhankelijke en trouwe hondjes die graag het gezelschap van hun baasje opzoeken.

Soms zijn ze wat overgevoelig en angstig en kunnen niet altijd goed alleen zitten. Onverwachte geluiden of bezoek wordt onthaalt op een luid geblaf, maar dat is snel terug over. Na het waakmoment zoeken ze het comfort terug op bij hun baasje.

Maltezertjes zijn speels, lief en niet agressief. Ze spelen graag, maar liggen evengoed graag bij jou in de zetel. Het is een hondje dat zich helemaal aanpast aan jouw unieke persoonlijkheid.

Verzorging en toilet

Dagelijkse verzorging

Het is aan te raden je Maltezer iedere dag uit te borstelen met een varkensharenborstel en grove kam. Dit doe je voorzichtig laag per laag. Wij geven hiervoor graag professioneel advies en begeleiding.

De oogjes vragen eveneens een dagelijkse verzorging. In de ooghoekjes kunnen klontertjes opgedroogd traanvocht komen te zitten die je voorzichtig moet verwijderen. Dat gaat heel gemakkelijk met oogwater.

Vachtverzorging en trimschema

De grote beurt van dit ras hangt af van uw wens als eigenaar. De Maltezer wordt zeker niet getrimd, maar kan bij verzoek zeker een knipbeurt verdragen. Vraag ons gerust om advies.

Opvoeding
Het opvoeden van een pup vraagt veel tijd en geduld. In de puppyfase is het heel belangrijk dat je ze al veel gewoon maakt en activiteiten gaat doen zoals gaan wandelen, naar een speelweide gaan, naar de zee gaan,.. socialiseren is heel belangrijk!
Het is heel belangrijk dat je je puppy veel gewoontes aanleert zoals buiten laten zodra je ’s morgens opstaat, ze leren alleen thuis te blijven, … .

Voeding
Het beste wat je kan geven aan je Maltezer is graanvrije voeding. Ze zijn gevoelig aan hun darmen en granen zijn moeilijker te verteren. Daarnaast kunnen ze makkelijk wat slappere stoelgang krijgen indien ze iets eten wat de darmen niet gewoon zijn. Wij geven je hierbij graag het nodige advies.